Az ingek szerelése nem elég, Betclic a saját készítésű rendetlenségben süllyed

Paterna pénteken volt a klub edzőterme, és a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót egy előkészített beszéd váltotta fel. Nem azt, hogy előre várták volna. – Scusa, Manolo – mondta Prandelli a sajtó tisztnek, aztán elkezdett, felgyorsult, ahogy folytatta, a vádak egyre inkább rámutattak, amíg egy perc és 57 másodperc után az üzenet érkezett és többnyire megértette, Betclic megállt, mondta köszönet , felállt, és kiment. Rengeteg kérdés merült fel, de azt mondta: „Nincsenek kérdések, nem ma”. A szavai elégségesek voltak, és először az október elején vette át a spanyolokat.Ahogy Prandelli elhagyta, Marco Fumagalli asszisztens edzője ült a helyére: „A míster azt mondta…”

A míster azt mondta, hogy „dühös”, hogy egy csapatot szeretne látni, „aki karakterrel akar harcolni a póló számára ”, akik áldozatot tesznek,„ szenvednek ”érte. – Aki nem hajlandó erre, ki! – Aki nem rendelkezik a karakterrel és a személyiséggel, aki nem szeret ezt az ingét, ki! Fuori! Fuor… i! ”Elismerte, hogy az, amit mondott,„ komoly vád ”volt, de ez volt az, amit meg kellett tennie – meg kellett keresnie a játékosokat a képzés megkezdésére – és már elmondta nekik, hogy és nem csak pénteken. Először azt mondta nekik, hogy ha nem örülnének, elmehetnének.Most mindenkinek elmondta; most elment nyilvánosságra: „Ez nem 4-4-2, 4-3-3, egy gyémánt, aki játszik, ki nem,” ragaszkodott hozzá, „a hozzáállás, a komolyság és a professzionalizmus Betclic problémája.” Facebook Twitter Pinterest Cesare Prandelli, balra, elhagyja a labdát a Real Sociedad-i veresége alatt. Fotó: Juan Herrero / EPA

Az üzenet rejtett jelentést is tartalmazott, de a felszínen aligha lehetett világosabb, és üdvözölte – legalábbis az öltözőn kívül. Sokan azt gondolták, hogy az idő, amikor a játékosok ki vannak téve, nem védett, és más vezetők felismerték a diagnózist. Egy meglepően jó Európa Liga játék után a Gary Neville bejelentette, hogy vasárnap ugyanazra van szüksége, de tudta, hogy nem kapja meg.A Super Deporte közvélemény-kutatása a Prandelli számára Kim Jong-un-ian arányok jóváhagyási minősítését adta, 98% -uk azt mondta, hogy ez helyes dolog, míg a következő napon a „Ave, Cesare, velünk együtt” címmel. Azt mondta, mit kell mondani, és talán még működik. Ahogy elhagyta Paterna-t, a papír azt állította, hogy leeresztette az ablakát, és elmondta nekik, hogy Betclic sportfogadás bónuszok biztos volt benne, hogy Valencia szombaton nyer.

Nem. A szombat délutáni Real Sociedaddal való mérkőzés csak két perc múlva történt, amikor Valencia elismerte az első gólt, megvédte a szörnyűséget, mint valaha; nem érte el a fél órát, amikor elismerte a második; és végül háromba engedtek. Két magukat szerezték, és a menedzser elégedett volt ezzel a hozzáállással, de nem voltak igazán benne.A Dani Parejo büntetője 2-1-et hozott a semmiből, és Zakaria Bakkali célja az utolsó pillanatban jött, a játék elveszett, mint sokan mások: nyolc mérkőzést kell visszavennie Valencia utolsó bajnokságához, 20 az utolsó tiszta laphoz .

Egy hónappal ezelőtt Enzo Pérez középpályás elmondta, hogy Valencia „mélyedést ért el”, de megtalálta a módját, hogy még mélyebbre ássák és elveszítsék. A negyedik legnagyobb költségvetéssel rendelkező klub a negyedik alsó és a csökkenő. Soha nem voltak rosszabbak 15 héttel az előző szezonban, még akkor sem, amikor legutoljára elhagyták őket, mindössze 12 pontot gyűjtöttek egy lehetséges 45-ből. Folytassák ezt az arányt, és egy másik kiesés valósággá válik, 30 évvel később.A következő héten a Real Madrid elleni játékot a Club World Cup miatt elhalasztották. Ha Granada és Osasuna – két győzelem közöttük szezonban – nem voltak olyan rosszak, akkor már ott vannak; ha a Sporting a hétvégén egy pontot vett volna fel, akkor is.

„Ki kell emelnünk a büszkeségünket és a bollockjainkat, vagy szarolni fogunk” – mondta Santi Mina később. A menedzserként Szingapúrba utazott – egy rövid, egyszerű mondat, ami annyit mond.

Amikor a csapat szombat este érkezett a Manises repülőtérre, egy kis csoport támogatók vártak rájuk. „Több bollocks”.Mások figyelmeztetnek: „A második Betclic osztás felé tartunk.” A TV-kamerák elkaptak egy férfit, aki kinyílt az autó ablakából, és kiabált: „A gyerekeim sírnak rólad!” 50-et az Ultras Yomus tagjai fogadtak. Ahogy közeledett a buszhoz, úgy ők is, és megcsúsztak. A belsejéből készült felvétel rögzíti valakit, aki azt mondja: „Futtassa ezeket a retardokat.” Prandelli üzenete átfogta: „Mercenaries! A szukák fiai!Szégyentelen gazemberek! „Nem érdemli meg az ingét!” A játékosok elismerték, hogy félnek; pár órát vett igénybe, és a rendőrség végül hazaért.

Prandelli megszökött a visszaélésről, de hazatérése csak rövid volt; hét órával a Manises-ba való leszállás után ismét ott volt, a sportigazgató, Suso García Pitarch és az elnöke, Layhoon Chan ott voltak, macska

egy keleti járatot, hogy megnézze a klub tulajdonosát, Peter Lim . Nos, ha a tulajdonos nem megy Valenciába – és nem volt ott egész szezonban – Valencia megy a tulajdonoshoz. Ahogy Prandelli Németországon keresztül odament, hogy találkozzon vele, mielőtt megkapta a munkát – olyan hosszú útra, hogy később átvette a játékot.Most visszatért; azt mondta, hogy kell.

A szombati meccs végén Prandelli ragaszkodott hozzá, hogy itt az ideje, hogy „mélyen tükrözze” a helyzetet és az időt, hogy találkozzon Lim-vel. Hétfőn volt. Vasárnap a csapat képtelen volt. Amikor odaértek, egy rajongó egy házi készítésű zászlóval várt, és két tojást ragasztott rá. Látod, hogy a tojás szleng a golyók számára, és a saját gonádjainak szalagra vágása túl messzire volt. Lehet, hogy nem is ragadtak.

Rengeteg beszélgetésről van szó, és sok mindent meg kell fontolni, jóval túl a játékosokon. Prandelli ezt tudja. Igaza volt, hogy beszéljen a hozzáállásról, de az üzenet nem csak a céljukra irányult.Az önmegőrzésről sem szólt, bár a játékosok a legrégebbi, legnépszerűbb trükk a vezetői kézikönyvben, és ő nem volt teljesen önzetlen. Még csak azt sem tervezték, hogy ösztönözze a klubot arra, hogy ezen a télen aláírja magát, és kiszállítsa azokat a játékosokat, akiket nem akar – bár ez a legnyilvánvalóbb aggálya, egy csatárral és középpályánál, ami kétségbeesetten szükséges, és valószínűleg a szingapúri találkozó lényege. Van valami mélyebb; a játékosok alulteljesítenek, az attitűdök megkérdőjelezhetőek, a látszólagos pszichológiai gyengeség olyan téma, amelyre a vezető gyakran visszatért, még ezen a hétvégén, és a megosztottság valósággá, de ez nem történik vákuumban.Mi a struktúra, a klub, a kultúra, ami ezt megidézi, megteremti a kudarc feltételeit?

Ez egy olyan klub, amely nem tudta eladni azokat a játékosokat, akiket akartak, és elvesztették azokat a játékosokat, akik azt mondták, hogy nem (és ott van egy figyelmeztetés Prandellinek: nem akarja megszabadulni azoktól, akik nem szeretik az inget, nem ugyanaz, mintha megszabadulnának azoktól a játékosoktól, akik nem szeretik a pólót); egy olyan klub, amely nem rendelkezett pénzzel ahhoz, hogy aláírja, akit akar, annak ellenére, hogy 100 millió euró értékben értékesített játékosokat – a legjobb játékosokat.Egy olyan kultúra, amelyben a tulajdonos hiányzik, a hatalom valahol máshol lakik, és a jelenlévőek döntéseket hoznak; amelyben a gyanú mindent elborít, és a játékosok úgy érzik, hogy áthaladnak; ahol ugyanolyan fontos, hogy biztosak vagyunk abban, hogy a vezetők is vannak, és ahol mindenki más azt hiszi; ahol három különböző sportigazgató van, de ahol a valódi változás vagy az innováció helyett tehetetlenség van. Jürgen Klopp támadja Neville testvéreit Loris Karius kritikájával. Tovább

„Ez nem az utolsó két hónap problémája; ez az elmúlt két év problémája – mondta Prandelli. Az általa választott időzítések nem véletlenek. Két év, nem két hónap: más szóval, ez nem probléma, mióta megérkezett, de Lim óta. Merész, kihívást jelentő nyilatkozat volt.Ebben az összefüggésben a szingapúri utazás szinte olyan, mint egy ultimátum, és talán nem ez a vezető. Egy másik edzőcsere nem megy le jól, és semmi garanciája sem lenne.

Az új tulajdonosok első döntései között – mielőtt hivatalosan is az új tulajdonos lett volna – valójában Juan Antonio Pizzi helyett az edzőnek kellett volna helyettesítenie és Nuno Espírito Santo-t felelőssé tenni. Nuno elvitte őket a Bajnokok Ligájába, de a második szezonban korán elbocsátották. Gary Neville átveszi őt, a Lim barátja és üzleti partnere, mintha egy igazgató, akinek egyáltalán nincs tapasztalata, Valencia-t csinálta, az egyik legnagyobb klub Európában. Neville-t is elbocsátották, és helyettesítette Pako Ayesteran asszisztens edzője, akit ez év elején elpusztítottak.Suso García Pitarch, a Lim korszak harmadik sportigazgatója, nyilvánosan elmondta, hogy Ayesteran hamarabb el is kerülne, de a bajnokság pénzügyi ellenőrzése azt jelenti, hogy nincs pénz, hogy bárki máshoz jusson.

Ha végül, akkor a dolgok nem javultak. Ehelyett visszatértek. A dolgok folyamatosan romlottak minden edzővel – Valencia lett az öreg hölgy, aki lenyelte a repülést. Nuno a pontok 49% -át felvette, Neville a pontok 29% -át felvette, Ayesteran 27% -kal emelkedett, és eddig Prandelli 25% -kal emelkedett.Csak Salvador González „Voro” volt sikeres, és ő volt a gondnok – a legjobb edző a történelmükben, és az a férfi, aki azt mondta, remélte, hogy soha többé nem kell valódi edzőt edzeni valaha, mert szereti az ingét .Az eredmények és a beszédpontok • Betis legyőzte Athletic-et 1-0-val csak egy lövéssel a célpontra, de a dolgok határozottan jobbak a Víctor alatt. „Ha egy kicsit tovább tudnánk tartani a labdát, akkor egy csapat lenne, aki ezt élvezi” – mondta Joaquín a viccek között.