Kontroversion ikke videokameraer giver Unibet fodbold sin spændende vitalitet

Det viser sig, at der altid vil være hændelser, der er langt fra klare. Benteke-straffen på søndag var særlig rettidig i denne henseende, dagen efter, at International FA Board meddelte planer om en toårig prøvekonkurrence af videoteknologi for at hjælpe dommere til at starte senest 2017-18 sæsonen. Den foreløbige plan ville i virkeligheden betyde, at dommeren ville Unibet klarlægge en oprindelig beslutning via et headset med en anden tjenestemand, der blev bøjet over en skærm i et mørkt rum.Hvis der stadig er usikkerhed, vil dommeren se på en tablet-enhed på siden af banen. Alan Pardew: Liverpools Christian Benteke dived til at vinde straf på Crystal Palace Læs mere

Hvis denne test er vellykket , kan der være videoteknologi til at bestemme udfaldet af fire definerede “game-changing” scenarier – når et mål er blevet scoret, straffebeslutninger, afsendelser og mulige tilfælde af forkert identitet – i Premier League i 2019 og i Unibet fodboldforbundet har sagt, det er opsat at prøve det i FA Cup fra 2017.

Lyder forfærdeligt, ikke? Fodbold skal være et spil af meninger, af momentum. Kontroversi er så ofte, hvad der gør at tale om spillet behageligt. Hvem vil tale om hvilket hjørne Benteke scorede sin straf i?Men “så du Pardews øjne, der sprang ud af hovedet i post-match-interviewet ?!” “Ja!”

Der er en strålende sadisme, der påfører unmerited heartbreak, da der er en barnlignende glæde at være heldig snarere end fortjener. Videoteknologi kan gøre en Unibet tjenestemands liv lettere eller endda forhindre en leder i at blive fyret, men hvad med de 60.000 plus mennesker på tribunerne (og millioner derhjemme), der venter på, at Marriner husker adgangskoden til sin iPad?

Nogle mennesker peger på brugen af videokommunikationsteknologi i tennis og cricket, men disse beslutninger er absolutte: hvis en bold sprang uden for en sporvogn eller stødt udben.Fans af disse sportsgrene vil tolerere måske et minut nødvendigt faff – en bowlers tur tilbage til hans mærke, Rafael Nadal mopper panden i slutningen af hvert punkt – for et par Unibet bedste betting app dyrebare sekunder af handling. Det er lignende i NFL, lige så spændende og frustrerende i sin stop-start-natur, hvor en kamp kan vare mere end tre timer, men har kun 15 minutters spil. Rugby Union, måske tættest på fodbold med hensyn til spilets flydighed og subjektiviteten af dommerens beslutninger, fortsætter med at få sin rytme blighted af tv-kampens officielle.Fodbold ville være bedre at kopiere rugby holdning til dommere, ikke dets fejlbehæftede video review system.

Fodbold har nok stop – der er i gennemsnit ca. en times spil i en kamp i Europas fem bedste ligaer (2014’s World Cup-spil klokket kun 57,6 minutter) – og vi behøver ikke mere. Goalline-teknologien har vist sig at være vellykket, fordi den er pålidelig, bestemt og ikke Unibet sportsvæddemål på nettet hindrer spillet.Det samme kan ikke siges for alle fire af de definerede “game-changing” scenarier.

Pierluigi Collina, leder af UEFA-dommere, har hilst velkommen forandringerne, men har forbehold om, hvordan nogle beslutninger kan implementeres. “Eksempelvis er intensiteten af et skub eller hvad der tæller som en strafbar handling lovbrud, kan fortolkes forskelligt hvad enten det er i realtid eller på video,” sagde han. “Det er bedst, at vi ikke bryder os selv om, at dette vil oprette det magiske.”

Ifabs forslag har brug for en seriøs revision, hvis de skal blive en realitet. Videoteknologi har sin plads til at hjælpe dommere med at blive mere informeret, men bør Unibet kun anvendes til binære ja-eller-nej hændelser. Hvad angår resten af det, behold subjektiviteten og kontroversen, nyd det ubarmhjertige tempo og udhold fejlene. Det er det der gør spillet godt.