Louis van Gaal gör inga ursäkter för tyst kontrast till Jürgen Klopp

Kanske arbetar Manchester United-chefen för att kompensera det upplevda karisma gapet mellan sig själv och hans motpart på Anfield. Van Gaal vet Jürgen Klopp gammal. När tysken vann sin första Bundesliga-titel med Borussia Dortmund signalerade det mer eller mindre slutet för den nederländska tränaren i Bayern München, som slutade tredje. Klopp anses nu som den med den mer avancerade taktiska teorin, eller åtminstone den effekt han kan ha på ett lag är mer synlig och positiv. Van Gals försiktiga, försvarsbaserade besittningsspel verkar tråkigt i jämförelse, och i viss Bet365 utsträckning gör tränaren sig själv.Där Klopp är all animation och känslor i sidled är Van Gaal uttryckslös och obeveklig i sitt säte. Det är lätt att betrakta Klopp som den kommande mannen och Van Gaal som den avgående versionen, även om den är Det är ännu inte klart om touchline histrionics gör någon skillnad för hur laget spelar. Boring eller inte, United är fortfarande över Liverpool i bordet och i Newcastle lyckades de göra tre mål. Det var delvis därför Van Gaal var så irriterad. “Jag var mer besviken än fansen,” sa han. “Jag vet att de inte har sett tre mål under lång tid, men vi förlorade två poäng.När du scorer tre mål hemifrån måste du hänga på för att vinna. ”

Nu 64, känner Van Gaal inte att springa runt i periferin skulle uppmuntra sina spelare att koncentrera sig bättre. “Jag vet det från erfarenhet”, sa han. “Jag brukade vara lite som Klopp när jag var yngre, jag är inte säker på att jag fick mig någonstans. Du kan verkligen inte Bet365 påverka domaren, för den som är från Champions League-finalen 1995 minns mig fortfarande om den tid jag gjorde en flygspark i luften för att visa assistenten vad jag trodde en motståndare hade gjort mot Jari Litmanen. Jag tror fortfarande att det var ett straff men vi fick inte det.

“Du kan inte göra skillnad från linjen. Jag tror inte att domare i England kommer att påverkas av vad chefer gör. Du måste kontrollera din passion.Jag vet många fans som en chef för att visa det, men effekten på spelet är inte så viktigt. En chef kan försöka påverka ett spel genom att byta spelare eller kommunicera med dem, och ibland kommer jag till linjen för att göra det, men jag står inte där i 90 minuter. ”

Om det här gör van Gaal låter som en mästare av självkontroll, någon som har sett för mycket i sin tid att bli upphetsad av enbart händelser på planen, det är inte heller hela bilden heller. “På min ålder kan du styra din passion mer, men inte alltid,” sa han. “Ibland är min passion större än min kontroll. Förra helgen såg jag mig själv på tv som reagerar illa på någonting. Det händer ibland och jag tycker inte att det är bra, men det är svårt att alltid hålla kontrollen. Jag tycker att Klopp är densamma.Jag kommer att göra mitt bästa för att hålla kontrollen på söndag, och det kommer mina spelare att göra. ”

Båda cheferna är för fotbollsinnehavare, skillnaden är främst att Van Gaal föredrar att koncentrera sig på att hålla boll, Klopp på att vinna tillbaka Bet365 spelbolag bonus snabbt. Liverpool kan förväntas lansera snabba motattacker på Anfield, trots att de är hemma, medan United försöker hålla sig i form och förneka sina motståndare att rymma.

“I Dortmund favoriserade Klopp ett mycket aggressivt pressspel, och det är vad han försöker introducera i Liverpool nu, säger Van Gaal. “Vid den tiden var tyska lag inte vana vid det och han hade stor framgång. Men det borde inte förbises, han hade också en mycket stark grupp. Han hade Robert Lewandowski, Marco Reus och Mats Hummels och de var alla i bra form.Han kräver många av sina spelare, men vi försöker alla att göra dem så passa som möjligt. Som professionell måste du klara av allt som du frågat. “