Milan v Internazionale: a játék, ami Mark Hateleyt Rossoneri hősnek tette

Más játékosok élvezték a kultusz állapotát anélkül, hogy igazán teljesítették volna a pályán. Pályafutásait okozó sérüléseinek és pszichológiai csatáinak ellenére Paul Gascoigne zaklatott, huncut és föld alatti személyisége biztosítja, hogy a Lazio rajongói szerették – ez és a késő hangszínszabályozó 1992-es római derbijének kis ügye. magadnak a nevét a derbyben lehet biztos módja az olasz rajongóknak. Mark Hateley számára ez bizonyosan bizonyult a Milan.Milan-nak: Serie Egy alternatív klubvezető További információ

1984 nyarán két futball legismertebb neve a Serie A. Diego-ra jutott. Maradona elhagyta Barcelona-t, hogy csatlakozzon a Napoli-hoz 6,9 millió fontért (ezután egy világrekorddíj), és Internazionale fizetett Bayern München-nek 4,7 millió forintot Karl-Heinz Rummeniggeért.A duó kíséretében, és csatlakozott a Zico (Udinese), a Socrates (Fiorentina) és a Michel Platini (Juventus) szerelméhez a Serie A sztárcsatolt énekében, Mark Hateley volt, aki Portsmouthból érkezett.

Milan fizetett a második divízió klubja 1 millió forint volt a 23 éves angol számára. Hateley-t megvásárolták, hogy helyettesítse Luther Blissett honfitársait, aki egy szokatlan szezont töltött a klubban, és szertartást szerzett a szurkolók között Betclic sportfogadás bónusz szuper-bidon (szemét) miatt. Hateley élvezte a déli parton a gazdag szezont, ami 22 gólt ért el 38 játékban, de az a tény, hogy Milánó az angol másodfokú támadást támadja meg a támadó tehetségre, megmutatja, hogy milyen rosszul küzdenek.

történelem egyik legsötétebb időszaka.1980-ban a Serie B-be helyezték őket a Totonero fogadási botrányban való részvételük miatt – mindössze egy évvel a 10. Serie A cím megszerzése után. Két évvel később, miután egyenesen visszaállt a Serie A-ra, ismételten visszahelyezték őket – ezúttal a szándékosan gyenge teljesítmény miatt a területen. , aki Milánó első kiesése és a Coppa Italia bajnokai alatt a második versenyzőn volt a Serie A bajnok. Az Inter elsőbbsége a Milánó derbián volt a legnyilvánvalóbb, ahol 1979 és 1984 között hatéves, veretlen futamot élveztek. Ezekben az években Milanisti szenvedett, miközben riválisaik a Betclic online fogadási útmutatók schadenfreude-ban mutatkoztak.Mindaddig, amíg Hateley a kék és fekete dominancia dagályát idézte elő, a nevét Milánó folklórjába vágta. Facebook Twitter Pinterest Mark Hateley és Ray Wilkins Milánóban 1984-ben. Fénykép: David Cannon / Getty Images

Hateley nem volt az egyetlen angol játékos, aki 1984 nyarán költözött Olaszország divatfővárosába. Ray Wilkins elhagyta Manchstert United csatlakozott Milánóhoz, és a két játékos segített egymással rendezni, bár olasz nyelvtudásuk rovására. Hateley hatása azonnali volt a honfitársa cégének előnyeiből. A szezon első Derby della Madonnina-jához közeledve a négyes előrehaladás négyszer megrázkódtatta, amikor Milánó hat játékot megnyert. Az olasz sajtó és a Hateley csapattársait megfelelően lenyűgözte. – Igazán meglepett – mondta Milan kapitány Franco Baresi.A derby közeledtével a jelenet az angol legszebb órája volt a vörös és fekete csíkokban.

Hat éven át nyertes a legerősebb riválisa ellen az örökkévalóság a labdarúgásban. 1984. október 28-án a Rossoneri nem kedvelt a statisztika módosítására. Egy félelmetes Inter oldallal szembesültek, amelyet számos befolyásos alak vezetett. Walter Zenga célzottan játszott, a világbajnokság győztesei Beppe Bergomi és Fulvio Collovati vezette a védelmet, Liam Brady középpályán volt, és Alessandro Altobelli és Rumenigge voltak. Annak ellenére, hogy Milánó ígéretes Betclic online fogadási kezdete volt a szezonra, az átmenet egyik oldala volt, ami leginkább a Baresi ragyogó fényessége volt.

Hateley és Wilkins számára az a zűrzavar, amely a San Siro alagútjából kilépett a lámpatest méretére vonatkozó illúzió nélkül.Wilkins később leírta a lázas hangulatot: „Kék és fekete egyik végén, piros és fekete a másikban, a füst találkozás közepén, valami nagyon fantasztikus volt.” Kezdetben az oldala felborult, ahogy Inter elindította az Altobelli búvárját fejléc. A további nyomás ellenére Milánó kiegyenlítette Agostino Di Bartolomeit, aki néhány bonyolult felépítés után hatolt haza Hateley, Wilkins és Pietro Paolo Virdis között. Baresi jellegzetesen jól időzített megoldást tett Altobellinek az Inter félig tartó birtoklására. Amint a labda Virdisre tört, pár pillantást vetett rá, hogy összeállítsa magát, és egy kereszteződésbe ütközött a sztrájkpartnere felé.Hateley, aki a büntetőpont körül lebegett, Fulvio Collovati fölött, a légi képességeiről híres védő fölött, és egy fejlécet zuhant Walter Zenga csillogó merülésén. Hateley 2-1-et csinált, és így fejeződött be. Facebook Twitter Pinterest Hateley és Wilkins élvezik a napot Milánóban. Fénykép: Bob Thomas / Getty Images

A dicséretet Milánó két angoljának előadásain gyűjtötték össze. A legszélesebb tiszteletet az olasz rendező és forgatókönyvíró, Ugo Tognazzi fejezte ki, aki Wilkins-et és Hateleyt „két ritka és kifinomult angol fajnak egy isteni ételben” írta le. / p>

Több mint 80 éve, a csapatban, aki a derbi vezetője volt, legalábbis biztos volt a döntetlen.Hateley ugrása eljuttatta a Rossoneri isteni beavatkozást. Az inter fan Tommaso Pellizzari úgynevezett „korszakalkotó célnak” nevezte azt, amely eltörte az Inter hegemóniáját a városban. Eközben egy milánói fanzine író kijelentette: „Évekkel ezelőtt az ágyamban hatalmas poszter volt Hateley céljától. Számunkra ez a játék jelentette a győztes utak visszaállítását évek óta tartó tisztítás után. ”

A vereség nem állt jól az Inter elnökével, Ernesto Pellegrinivel.Utána a Giuseppe Farina ellentétes számába ütközött, és nyilvánvalóan azt mondta: „Gratulálok, megnyerte a csatát, de a háború lesz a miénk.” Inter harmadik lett, két helyen a város riválisai fölött, de a végső díj elnyerte ők és tehetetlenek voltak, hogy megakadályozzák Osvaldo Bagnoli Verona megdöbbentő felemelkedését, aki csodálatos első Scudetto címet nyert.

A Collovati fölötti hegymászás képe szintén a korosztály számára volt. – Meg voltam becsületes – mondta Mauro Tassotti a játék után. „Hateley ugrása hihetetlen volt, megmutatva az időzítését és az erejét.” A volt milánói védő épp csak méterre állt a céltól, és párhuzamot húzott Hateley és Olaszország utolsó nagy brit sikere között, John Charles. – Ez volt a legfontosabb angol előrejelzési cél, mint John Charles.És egy olyan kompromisszum nélküli védő, mint a Collovati ellen… ez egy hihetetlen atlétikai pillanat volt.

Charles maga hozzáadta a hiperbolthoz: „Mark hírneve meghaladja a sajátomat. Az olasz védők jóak, de a britek előre, mint Hateley ellen, taktikai őrültségük nem elég. ”A cél az angol legjobb tulajdonságait – hatalmát, harcias természetét és a klinikai befejeződést – tartalmazza. A háborús birodalom félelmetes vezetője után a Milánó hűséges megjelenése és hosszú haja illeszkedett a „harcos” tervéhez, és a Milánó hűségesen azonnal „Attilának” nevezte el.

A cél a következő címsorok szerint: „Mark Attila újra megüt.” Egy riporter azt írta: „Olyan, mint Conan, a mitikus, legyőzhetetlen barbár.Mint egy barbár, Hateley úgy néz ki az ellenfeleit, mint egy barbár, aki a legharagosabb csatákba dobja magát, és mint egy barbár, ünnepli, amikor riválisai megsemmisülnek. ”Facebook Twitter Pinterest Hateley meredek fejléc az Inter ellen 1984-ben. : Carlo Fumagalli / AP

A fizikai készség nem volt az egyetlen fegyver a Hateley fegyverzetében. Intelligens operátor volt, aki folyamatosan tisztában volt környezetével és ellenfelei hibáival. „A legmagasabb sztrájkolók megpróbálják azonosítani a leggyengébb kapcsolatot a védelemben” – mondta Hateley később a skót újságíróknak Rangers-ben. Ez a félénk és könyörtelen csík különösen megnehezítette a védők ellenfélét.

Olaszországban Hateley örökre emlékezni fog a derby-napi hősökre.A kedvező kezdetek ellenére a Hateley előrehaladását a Milánóban töltött hároméves tartózkodása során sérülések okozta. 66 gólban 17 gólt szerzett, és fitness-problémái Milánó elnökét, Giuseppe Farinát sújtották. 1987-ben Silvio Berlusconi média magnátus megérkezése a Rossoneri dicsőséges korszak hajnalát hirdette. Amikor a klub új irányba halad, Berlusconi kegyelmet kért a graft felett.Marco van Basten Berlusconi embere volt, és Hateley Monacó felé tartott.

Mindazonáltal, Hateley megőrzi emlékeit Milánóban töltött idejéről, főleg a derbi győztese. „Két nagy fotót tartok a célomról a falamon otthon, egy fekete-fehér és egy színes” – mondta később Milan Channel. „Életem egyik legszebb és legfontosabb célja volt, örömteli pillanat mindannyiunknak és különösen a rajongóknak számos nehéz év után.” Hogyan ment Gheorghe Hagi a Real Madridból Barcelona-ba…a Serie B-en keresztül Bővebben

Hateley-hez hasonlóan a rajongók még mindig emlékeznek a célra, mintha tegnap lenne. Annyira, hogy a Derby della Madonnina idén januárjában a milánói rajongók egy fenséges koreográfiát mutattak be, amely ünnepli Hateley híres sztrájkját.A Collovati fölötti ugrást ábrázoló kijelző a San Siro Curva Sud egészét elnyelte, és egy „sovrastiamoli” („fölöttünk”) olvasószalaggal kísérte. A tribute szinte prófétai hatást gyakorolt, mint Milánó 3-0-as győzelmet aratott, útjukat a brazil középső hátú Alex erős fejlécének köszönheti.

Hateley, aki a TV-n a játékot lefedte, érthető volt „Amikor láttam az arcomat a koreográfiában, megdöbbentem” – mondta később. – A kollégáim megvitatták a játékot, miközben meglepődtem, elveszett a képben. Hihetetlen azt hinni, hogy 30 év után a rajongók még mindig emlékeznek erre a célra.Csak megköszönhetem a Curva Sud-nak és azoknak, akik felajánlották az ötletet.

Vasárnap este a San Siro ismét középpontba kerül a szezon első Derby della Madonnina-jáért. Az Inter szerencsésnek számíthat, mivel az 1984 októberi derbytől eltérően Milánó frontvonalát nem fogja Mark „Attila” Hateley vezeti.